LNG

De schone brandstof voor uw vrachtvervoer

LNG is liquefied natural gas – vloeibaar aardgas. Aardgas voor huishoudens is ook in de vervoerssector al een hele poos een gangbare brandstof.

LNG wordt voornamelijk bij zwaar transport gebruikt, zoals voor vrachtwagens en grote schepen. Het is momenteel de schoonste brandstof binnen de transportsector.

PRIJS AAN DE POMP: € 0,574 per kg, excl. BTW (€ 0,695 incl. BTW).

De LNG-prijs wordt maandelijks gewijzigd. Bekijk hier de prijshistorie. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

LNG tanken bij PitPoint: instructie & tankpas
Aanmelden PitPoint Post


Over LNG

Perfect voor kilometervreters

Eenmaal in de tank van een vrachtwagen of -schip wordt het gas niet meer gekoeld. De isolatie van de brandstoftank bewaart de lage temperatuur. En door voortdurend gebruik blijft de druk en temperatuur stabiel. Hoe meer u rijdt of vaart, hoe meer profijt u dus uit LNG haalt.

Hoe lang wordt lng gemaakt?

LNG is aardgas dat vloeibaar wordt gemaakt door het te laten afkoelen tot -162 °C. Zo wordt het ongeveer 600 keer compacter, zodat het vlot kan worden vervoerd naar tank- en bunkerstations. En er véél meer past in de brandstoftank van uw vrachtauto of -schip, dat zo een grotere actieradius krijgt.

Waarom kiest u voor LNG?

  • veel lagere uitstoot van schadelijke stoffen
  • voordeliger door lagere brandstofprijzen
  • stillere motor
  • duurzaam transport

Stapt u nu over naar LNG? Dan verloopt de overschakeling naar het nóg schonere CO2-neutrale bio-LNG – ook bekend als LBM of liquid bio methane – bovendien moeiteloos.

Schoner

LNG verbrandt veel schoner dan diesel: 30% minder gezondheidsschade (minder PM10 en NOx) dan diesel Euro VI-norm en tot 20% minder uitstoot van CO2[1]. Vervoer op LNG voldoet nu al aan de strenge Europese emissienormen die gesteld zijn aan vrachtvervoer en scheepvaart. Zonder dat aanvullende maatregelen nodig zijn (zoals roetfilters of nabehandelingstechnieken).

Minder geluidsoverlast

Een LNG-motor produceert minder geluid dan een dieselmotor. Dat kan een voordeel opleveren voor stedelijke distributie. Bijvoorbeeld, in Nederland komen LNG-vrachtwagens in aanmerking voor Piek-certificering. Dat betekent dat die trucks ook buiten de gebruikelijke venstertijden kunnen laden en lossen.

Concurrerende TCO

De totale kosten van een LNG-truck (TCO) zijn bij regulier gebruik al snel gunstiger dan die van een dieseltruck. Dat is mede te danken aan de structureel lagere prijs voor LNG.

Groot aanbod trucks

De toonaangevende fabrikanten van trucks hebben tegenwoordig een breed aanbod aan hoogwaardige LNG-trucks. Deze trucks doen in vermogen, koppel, laadvermogen en actieradius niet onder voor de moderne dieseltrucks.