LNG

De schone brandstof voor uw vrachtvervoer

LNG is liquefied natural gas – vloeibaar aardgas. Aardgas voor huishoudens is ook in de vervoerssector al een hele poos een gangbare brandstof.

LNG wordt voornamelijk bij zwaar transport gebruikt, zoals voor vrachtwagens en grote schepen. Het is momenteel de schoonste brandstof binnen de transportsector.

PRIJS AAN DE POMP:

Nederland

 • Zwolle en Deventer € 2,31 per kg, excl. BTW
 • Harnaschpolder (Den Hoorn), Venlo (Sevenum) en Roosendaal
  € 2,30 per kg, excl. BTW

België

 • Rekkem
  € 2,02 per kg, excl. BTW
 • Hognoul
  € 2,03 per kg, excl. BTW

Duitsland

 • Hirschberg
  € 2,34 per kg, excl. BTW

De LNG-prijs wordt maandelijks gewijzigd. Bekijk hier de prijshistorie. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

De PitPoint.LNG app is nu beschikbaar voor Android en Apple!

Het geeft realtime informatie over de status van onze LNG-stations en waarschuwt gebruikers wanneer er iets verandert. We hebben belangrijke voorzieningen per station samengevat en gebruikers kunnen via Google Maps direct naar de locatie navigeren. Omdat een veilig tankproces onze prioriteit is, hebben we gedetailleerde instructies in de app opgenomen en gebruikers kunnen direct contact opnemen met de helpdesk in geval van storing.
Download nu de app!

LNG tanken bij PitPoint: instructie & tankpas


Over LNG

Perfect voor kilometervreters

Eenmaal in de tank van een vrachtwagen of -schip wordt het gas niet meer gekoeld. De isolatie van de brandstoftank bewaart de lage temperatuur. En door voortdurend gebruik blijft de druk en temperatuur stabiel. Hoe meer u rijdt of vaart, hoe meer profijt u dus uit LNG haalt.

Hoe lang wordt lng gemaakt?

LNG is aardgas dat vloeibaar wordt gemaakt door het te laten afkoelen tot -162 °C. Zo wordt het ongeveer 600 keer compacter, zodat het vlot kan worden vervoerd naar tank- en bunkerstations. En er véél meer past in de brandstoftank van uw vrachtauto of -schip, dat zo een grotere actieradius krijgt.

Waarom kiest u voor LNG?

 • veel lagere uitstoot van schadelijke stoffen
 • stillere motor
 • duurzaam transport

Schoner

LNG verbrandt veel schoner dan diesel: 30% minder gezondheidsschade (minder PM10 en NOx) dan diesel Euro VI-norm en tot 20% minder uitstoot van CO2[1]. Vervoer op LNG voldoet nu al aan de strenge Europese emissienormen die gesteld zijn aan vrachtvervoer en scheepvaart. Zonder dat aanvullende maatregelen nodig zijn (zoals roetfilters of nabehandelingstechnieken).

Minder geluidsoverlast

Een LNG-motor produceert minder geluid dan een dieselmotor. Dat kan een voordeel opleveren voor stedelijke distributie. Bijvoorbeeld, in Nederland komen LNG-vrachtwagens in aanmerking voor Piek-certificering. Dat betekent dat die trucks ook buiten de gebruikelijke venstertijden kunnen laden en lossen.