LNG TANKEN BIJ PITPOINT

PitPoint heeft 1 LNG-tankstation in Belgie te Rekkem en 4 in Nederland te ZwolleDen Hoorn (Delft), Sevenum (Venlo), en Roosendaal. Daarnaast werkt PitPoint hard aan de ontwikkeling van nieuwe LNG-tank- en bunkerstations in Nederland, België en Duitsland. Deze locaties zijn onbemand en 24/7 geopend. Een overzicht van álle LNG tanklocaties in Europa – inclusief die van PitPoint – is te vinden onze tanklocatie-overzicht.

Geaccepteerde tankpassen

 

TANKTRAINING & INSTRUCTIES

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Idealiter zijn onze klanten gecertificeerd om LNG te kunnen tanken. Bent u van plan om op één van onze stations LNG te komen tanken?  Uiteraard kunnen wij u hiervoor kosteloos een LNG-tanktraining op locatie geven.  Dit duurt +- 30 minuten.

Neem hiervoor gerust contact met ons op via lng@pitpoint.eu

Let op: in België  is het hebben van een LNG-tankcertificaat niet verplicht om te mogen tanken, maar wel wenselijk. Gaat u in Nederland tanken?  Dan is het hebben van een certificaat verplicht. Neem daarvoor gerust contact met ons op!

Tankinstructies altijd beschikbaar

De dispensers van PitPoint zijn uitgerust met een videoscherm. Hierop worden tankinstructies stap voor stap weergegeven, zodat ook ná het volgen van de tanktraining de stappen goed kunnen worden gevolgd. We gaan er daarbij van uit dat chauffeurs op de hoogte zijn van de veiligheidsregels. Voor de zekerheid een paar zaken nog even op een rij.

1. Chauffers dienen te alle tijden hun Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM) aan te hebben bij het tanken: gelaatscherm, speciale handschoenen, lange mouwen & broek en dichte schoenen. Belangrijk dat zij deze in bezit hebben!

2. Chauffeurs dienen voor een goed verloop van het tankproces altijd de PitPoint tankinstructies te volgen. Deze worden ook stap voor stap weergegeven op het digitale scherm van de LNG-pomp.

ÉXTRA KOUD LNG SPECIAAL VOOR VOLVO TRUCKS

Goed nieuws voor transporteurs die een Volvo LNG truck in hun vloot hebben. Er kan op het station in Rekkem namelijk ‘extra’ koud LNG speciaal voor Volvo-trucks worden getankt, met een druk vanaf 4 bar. Hierdoor hebben zij maar liefst tien procent meer actieradius!

De functionaliteit wordt beschikbaar gesteld onder de middelste knop van de dispenser.

Andere vragen? Neem gerust contact op!

Isabel Dierckx

+32 478 79 00 09
isabel.dierckx@pitpoint.eu
LinkedIn: @IsabelDierckx