Onze waterstof projecten

Een dekkende infrastructuur van waterstoftankstations is een belangrijke voorwaarde om meer voertuigen op waterstof te kunnen laten rijden. PitPoint wil de impasse doorbreken. Wij zien het als onze opdracht en prioriteit om bij te dragen aan de ontwikkeling van een netwerk van stations voor het tanken van waterstof om hiermee de adoptie van waterstofvoertuigen te stimuleren.

Inmiddels zijn wij betrokken bij meerdere succesvolle waterstofprojecten:

  • PitPoint heeft sinds 2017 het waterstoftankstation in Antwerpen in eigendom en exploitatie. Dit is een niet-publiek tankstation met de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn als klant.
  • In 2018 heeft PitPoint een waterstoftankstation op Chemie Park Delfzijl gerealiseerd. Dit station voorziet twee waterstofbussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe van groene waterstof. Het is een pilot voor vijf jaar om de ontwikkeling van de waterstofeconomie in Noord-Nederland op de kaart te zeten.
  • In 2018 heeft PitPoint in opdracht van WaterstofNet een mobiel waterstoftankstation gebouwd dat bij bedrijven in Vlaanderen en Nederland op locatie kan worden ingezet voor praktische demonstraties. Daarnaast hebben we voor WaterstofNet het door ons in 2013 gerealiseerde waterstoftankstation op de Automotive Campus in Helmond uitgebreid waardoor de capaciteit is verdubbeld.
  • Momenteel werkt PitPoint samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem aan de bouw van het derde publieke waterstoftankstation van Nederland. Medio 2019 gaat het station open en PitPoint neemt vervolgens ook de exploitatie voor zijn rekening.
  • Daarnaast is PitPoint in onder meer Breda, Rotterdam en Utrecht met verschillende partners volop bezig met de ontwikkeling van verdere publiek toegankelijke waterstoftankstations.

 

Vind onze watestoftankstations