Clean Vehicles

De belangrijkste voorwaarde om schone brandstoffen te verdelen? Genoeg voertuigen die er gebruik van maken. Daarom werkt PitPoint samen met verschillende belanghebbenden zoals autofabrikanten, gemeenten, scheepvaartbedrijven, … De lijst van partners die onze missie rond schoon vervoer ondersteunen is lang – én elke maand komen er nieuwe namen bij.

PitPoint stelt schone brandstoffen ter beschikking aan een arsenaal van voertuigen: van personen- over bestelwagens over vrachtwagens en bussen tot schepen. Een voordelige en bewuste keuze. Want rijden en varen op CNG en LNG is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

Auto's

Gebruiksklare alternatieven

Wagens op diesel en benzine zijn géén noodzakelijk kwaad. De alternatieven zijn er al – getest en goedgekeurd. Verken snel het grote aanbod aan auto’s die op CNG of groengas rijden. En het bijhorende tankstationnetwerk, binnenkort over heel België gespreid.

Steeds meer elektrische voertuigen vinden hun weg naar de markt, net zoals er meer openbare oplaadpalen zijn. En bij verschillende merken koopt u nu al waterstofauto’s. In Nederland zijn er momenteel twee waterstoftankstations: in Helmond en Rhoon. In België wordt een publiek waterstoftankstation gebouwd in Zaventem. Een cijfer dat PitPoint snel wil opkrikken.

Trucks

Het vuur aan de schenen van diesel

Zware ladingen transporteren over land? Daarvoor wordt vooral ingezet op diesel als brandstof. Helaas laat die heel veel fijnstof, stikstofoxiden en CO2 achter in de lucht. Daarom werd in 2014 de Euro 6-norm geïntroduceerd die nieuwe, dure nabehandelingstechnieken vergt van dieselmotoren. Vervoer op CNG en LNG daarentegen voldoet nu al aan de voorgestelde emissienormen binnen Euro 6. Schone brandstoffen helpen uw bedrijf dus groener worden én ze bieden uw klanten een doorslaggevend argument om voor u te kiezen.

Openbaar en gemeentelijk vervoer

Schonere lucht voor de openbare ruimte

Belangrijke actoren voor schoon vervoer zijn gemeenten en openbare vervoersmaatschappijen. Stappen zij over op vervoer op CNG of groengas, 100% elektrisch vervoer of waterstof? Dan betekent dat een heuse boost voor de luchtkwaliteit. Bovendien geven ze zo een sterk signaal aan zakelijke en particuliere bestuurders.

Welke brandstof de beste keuze is, hangt af van geval tot geval. Wij verzamelden enkele succesverhalen waarbij stadsbussen, vuilniswagens en taxi’s de overstap naar CNG maakten.

Ontdek snel waarin het succes van CNG schuilt.

Varen

Schoner met LNG, CNG of groengas

Vaart uw schip in 2016 door een Emission Control Area? Dan moet het voldoen aan de strengere IMO Tier III NOx-emissienormen. Die eisen een verlaging van 70% in de stikstofoxiden-uitstoot ten opzichte van de vorige norm – IMO Tier II NOx. Dat kunt u niet meer bereiken door tuning. Een dieselmotor zou u bijvoorbeeld moeten uitrusten met een duur nabehandelingssysteem.

Smoor vervuiling in de kiem

Kies ervoor om de vervuiling bij de bron aan te pakken. En opteer voor een andere – schone – brandstof: LNG, CNG of groengas. Vaart u op een van deze drie brandstoffen? Dan hebt u geen nabehandelingssysteem nodig én haalt u moeiteloos de IMO Tier III NOx-emissienormen.

En nog beter: u verdient uw investering in een paar jaar terug. Want LNG is niet alleen goedkoper dan diesel, uw operationele kosten dalen ook – zo leren we uit enkele succesverhalen.