Succesverhalen Openbaar Vervoer

Dwars door de stad op CNG of groengas

In de Nederlandse steden Haarlem, Den Haag en Nijmegen rijdt het openbaar vervoer op CNG of groengas.

En dat legde deze steden geen windeieren: minder uitgaven en schonere lucht! PitPoint regelde alles: van planning over bouw tot onderhoud van de nodige tankstations. De steden vertrouwen zorgeloos op ons.

Taxi! Op CNG of groengas, alstublieft

De taxi’s van BIOS Personenvervoer rijden sinds 1 januari 2011 op CNG en groengas. Deze bedrijvengroep staat in voor het transport van mensen die beperkt mobiel zijn. En regelt daarnaast het openbare taxivervoer – vergelijkbaar met de Belgische belbus – in de Nederlandse regio’s Zuid-Kennemerland en IJmond.

PitPoint ontwikkelde een innovatief tanksysteem op maat van BIOS Personenvervoer. Na de shifts worden de veertig dienstwagens op het eigen terrein aan een time fill-installatie gekoppeld. Die vult ’s avonds en ’s nachts de auto’s met CNG of groengas zodat ze de volgende ochtend klaar zijn voor vertrek.

Vuilniswagens op CNG en groengas

Afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden in het Nederlandse Rijsenhout maakt de cirkel rond. Het levert zijn groente-, fruit- en tuinafval (gft) aan voor de productie van groengas. PitPoint zorgde op zijn beurt voor een CNG- en groengas-tankstation op het Meerlanden-bedrijfsterrein. Het hele wagenpark rijdt nu op schone brandstof.