Systems Integrator

Diensten en advies bij de transitie van uw bedrijf naar schone brandstoffen

PitPoint is een internationale leverancier van complete infrastructuuroplossingen voor schone brandstoffen. Wij zijn uw business-to-business partner en systems integrator voor de volledige transitie naar schoon vervoer. Of u nu op zoek bent naar hulp bij de implementatie of naar deskundig advies bij een specifieke stap in het proces, we helpen u het traject naar zero emissie te bepalen dat past bij uw organisatie.

Wij ontwerpen, bouwen, financieren, exploiteren en onderhouden openbare en privé tankstations voor LNG, CNG, biomethaan, waterstof en elektrische laadpunten, voor bedrijven en overheid. Met meer dan tien jaar ervaring als systems integrator beschikken wij over de data, kennis en de middelen om schone brandstoffen beschikbaar en betaalbaar te maken.

Door elke stap intern te beheren, kunnen we buitengewoon veilig en efficiënt te werk gaan, unieke prestaties garanderen, en dit alles kostenefficiënt doen.

PitPoint Pro

Een schonere planeet voor toekomstige generaties

PitPoint PRO is de engineeringsafdeling die aan de basis ligt van ons bedrijfsmodel. PRO stelt ons in staat een unieke positie te vervullen in de markt voor schone brandstoffen: die van systems integrator. In deze rol ontwikkelen we oplossingen op maat voor elke klant, waarbij we de laagst mogelijke kosten combineren met de beste klantenservice. Samen werken we continu aan het verbeteren van product en ontwerp, evenals aan marktontwikkeling.

Onze aanpak houdt in dat we professioneel projectbeheer kunnen leveren voor het ontwerp, de bouw, de installatie en/of het onderhoud van openbare en particuliere tankstations voor LNG, CNG, biomethaan en waterstof, evenals voor oplaadpunten voor elektrische auto’s.

24/7 Onderhoud

Dag en nacht ondersteuning voor optimale systeemprestaties

De onderhoudsafdeling van PitPoint werkt onvermoeibaar om onze tank- en laadstations volgens planning in bedrijf te houden. Om optimale werking te garanderen, controleren we onze installaties 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wij kunnen dit op afstand doen en zijn altijd stand-by om in een vroeg stadium te reageren op onregelmatigheden.

Wij combineren geavanceerde digitale technologieën met hoog opgeleid personeel om zodoende maximale beschikbaarheid van onze installaties te kunnen garanderen. Zo meet het door ons speciaal ontwikkelde SCADA-systeem onder meer temperatuur, druk en stroomsterkte om ons te helpen defecten nauwkeurig en vroegtijdig te signaleren en te voorspellen wanneer onderdelen aan vervanging toe zijn. Dit betekent dat onze monteurs reparaties kunnen uitvoeren lang voordat er problemen optreden en dat zij, mocht er toch iets misgaan, snel ter plekke kunnen zijn. Met ons goed gevulde magazijn hoeven onze klanten niet op reserveonderdelen te wachten.

Alle ondersteuning van onze klanten wordt intern beheerd, en of u nu telefonisch of per e-mail contact met ons opneemt, u kunt 365 dagen per jaar rekenen op een snelle en behulpzame reactie.

Consulting

Deskundig advies voor de weg naar zero emissie

De transitie naar duurzame energie en schone brandstoffen is complex. Sinds de oprichting van ons bedrijf meer dan tien jaar geleden hebben wij een aanzienlijke hoeveelheid ervaring, inzicht op basis van data en knowhow vergaard over elk aspect van de levering van schone brandstoffen en implementatie van de hiervoor benodigde infrastructuur.

In lijn met onze visie van 100% schoon vervoer in 2030, willen wij onze collectieve expertise inzetten om bedrijven en lokale overheden met grote wagenparken te helpen hun transitie naar zero emissie te versnellen.
Of u nu op zoek bent naar een op maat gemaakt en gedetailleerd strategisch stappenplan voor de volledige transitie naar schoon vervoer – inclusief duurzaamheidsdoelen, beschikbare schone voertuigen en de te verwachten hoeveelheid emissiereductie – of advies nodig hebt om de optimale configuratie voor een grootschalig laadplein te bepalen, het maakt allemaal deel uit van ons aanbod van adviesdiensten.

Wij vinden altijd de meest duurzame en betaalbare oplossing voor uw specifieke wensen en eisen. Onze adviezen zijn praktisch, transparant en onafhankelijk van een specifieke brandstof of technologie.