8 NIEUWE AARDGASTANKSTATIONS IN 2017

4-01-2017

Na de succesvolle opening van 5 nieuwe aardgastankstations in België in 2016 plant PitPoint een verdere uitbreiding van zijn Belgisch netwerk met de geplande opening van 8 nieuwe aardgastankstations in 2017.

De gemeentes die zich in 2017 mogen verheugen op een nieuw aardgastankstation zijn: Aalter, Willebroek, Zoersel, Anderlecht, Oudergem, Waver, Kessel-Lo en Luik.

Hiermee werkt PitPoint aan een betere aanwezigheid in de Brusselse agglomeratie en op de as Luik-kust.

Een goede landelijke dekking is noodzakelijk

De nieuwe gunstige maatregelen van de Vlaamse regering met betrekking tot wagens op aardgas (CNG) doen velen uitkijken naar groene brandstoffen. Naast een brede keuze in het aanbod van wagens op aardgas (CNG) is ook een goede landelijke dekking met aardgastankstations cruciaal in de verdere ontwikkeling van het rijden op aardgas in België.

Momenteel zijn er iets meer dan 50 aardgastankstations verspreid over gans België, waarvan de meerderheid in Vlaanderen gelegen is.

PitPoint wil dit aantal verder opdrijven. Een performant aardgastanknetwerk is immers broodnodig gezien de constante toename van het aantal inschrijvingen voor aardgaswagens in België. Zo was er in 2016 een verdubbeling van het aantal aardgaswagens ten opzichte van in 2015. De fiscale voordelen voor het rijden op aardgas zullen deze positieve evolutie enkel maar versterken.

Vind ons op het Autosalon

 Wil je meer weten over de voordelen van het rijden op aardgas en over PitPoint? Aarzel dan niet om ons een bezoekje te brengen tijdens het komende Autosalon te Brussel. U kunt er ons vinden op stand 3.26 in Paleis 3 (stand NGVA).