Verdubbeling aardgaswagens in België

Aardgas voor schoner vervoer

18-12-2015

In 2030 volledig schoon vervoer voor iedereen. Daarnaar streeft PitPoint. En daarom timmeren we hard aan de weg om Aardgas (CNG) overal beschikbaar te maken. Want Aardgas stoot veel minder fijnstof, NOx en CO2 uit dan benzine en vooral diesel. De schone brandstof is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid. PitPoint maakt aardgas beter bereikbaar: met een tanknetwerk in België. En de inspanningen leveren resultaat af: na een jarenlange stagnatie is er nu een constante groei van het aantal aardgaswagens in België!

Belgisch aardgasnetwerk groeit gestaag

In Rumst tankt u nu al aardgas (CNG) bij uw PitPoint-filiaal. En in de eerste maanden van 2016 krijgt België nog vijf extra PitPoint-stations. Verdere uitbreidingsplannen liggen bovendien op tafel. In totaal zijn er in België al veertig locaties waar u CNG tankt. En daar stopt het niet. Want de Vlaamse regering zet vanaf 2016 zwaar in op fiscale beloningen en stimuli voor – de aanschaf van – milieuvriendelijke voertuigen. En ontraadt en bestraft vervuilende wagens meer.

Naar een netwerk op punt

PitPoint Country Manager voor België Geert Degroote ziet de markt opbloeien: “Tot voor kort waren er maar ongeveer duizend aardgaswagens in België. In de afgelopen jaren verdubbelde dat aantal. Binnenkort rijden er ruim tweeduizend aardgaswagens in België rond. Een cijfer dat alleen maar oploopt nu de regering gunstige voorwaarden koppelt aan aardgas. Tijd dus voor een performant aardgastanknetwerk. PitPoint zorgt straks voor bevoorrading en infrastructuur op diverse locaties in de provincie Antwerpen. En op termijn tankt u in het hele land bij een PitPoint-filiaal.”

Toekomstmuziek: nieuwe locaties

Benieuwd waar ú Aardgas tankt? Download gratis de PitPoint app voor een overzicht van alle aardgaslocaties in de Benelux en Frankrijk. En maak binnenkort een pitstop bij een van de nieuwe Belgische locaties.

Openingsdata PitPoint-tankstations in België

Antwerpen – Kielsbroek 1                      kwartaal 1, 2016

Turnhout – Gierlesteenweg 192            kwartaal 1, 2016

Bornem – Lodderstraat 26                      kwartaal 2, 2016

Beveren – Vesten 20                                kwartaal 3, 2016

Wommelgem – Herentalsebaan 515    kwartaal 3, 2016

Uw PitPoint Tankstation in Rumst

Rumst – Antwerpsesteenweg 39a