Brons voor Emma Plasschaert op EK Laser Radial

14-05-2018

Het zijn drukke tijden voor onze zeilers. Na eind april de World Cup te Hyères te hebben betwist, waren onze topzeilsters uit de Laser Radial klasse deze week actief op het Europees Kampioenschap in La Rochelle, met als resultaat brons voor Emma Plasschaert.

World Cup te Hyères

Van 22 tot en met 29 april waren onze zeilsters uit de Laser Radial klasse en de 49’ers actief in Frankrijk tijdens de 3de manche van de World Cup te Hyères. De zeilers streden er om kwalificatie voor de World Cup finale die begin juni doorgaat te Marseille.

Tijdens de wedstrijden van de Laser Radial klasse was er in Hyères weinig te doen aan het meesterschap van Olympische kampioene Marit Bouwmeester. Van Belgische kant zagen we heel sterke prestaties van Maité Carlier. Maité finishte uiteindelijk 8ste in de totaalstand, waarmee ze al het goede van de laatste maanden bevestigde. Emma Plasschaert werd 16de.

Bij de 49’ers waren Yannick Lefébvre en Tom Pelsmaekers op weg naar een toppositie maar in de finale medaillerace ging het fout. Ze liepen tegen een diskwalificatie aan en daardoor zakten ze uiteindelijk in de stand weg van de 3de naar de 7de plaats.

EK Laser Radial in La Rochelle

Onder leiding van coach Jakub Kozelsky en head coach Wil van Bladel heeft Emma Plasschaert brons gehaald op het Europees kampioenschap Laser Radial te la Rochelle (Frankrijk). Dankzij een sterke finaledag, met een 3de en 11de plaats, wist Emma zich op het EK podium te zeilen. De top 3 uit de sterke vloot van 74 deelneemsters kwam volledig uit de lage landen met goud voor de Nederlandse Marit Bouwmeester en zilver voor haar landgenote Maxime Jonker.

In diezelfde Radial vloot werd Maité Carlier 31ste. Bij de Laser Standard (mannen) werd Wannes Van Laer 14de, William De Smet eindigde het EK op de 30ste plaats (op 117 deelnemers).
 
De top-3 Laser Radial:
1.            Marit Bouwmeester – NED –  26 punten
2.            Maxime Jonker – NED – 62 punten
3.            Emma Plasschaert  – BEL – 74 punten
Volg onze Vlaamse Olympische zeilers

Blijf op de hoogte van de exploten van onze topzeilers! Check deze blog. We blijven jullie informeren!