CNG tankstations in Europa

CNG op weg naar de zon

29-03-2017

De vakantiemaanden komen er langzaam maar zeker terug aan en dat betekent dat we opnieuw massaal naar het zuiden vertrekken op zoek naar zon, zee, strand…Belangrijk voor CNG-rijders is natuurlijk de beschikbaarheid van CNG-tankstations op weg naar hun vakantiebestemming. PitPoint ontwikkelde speciaal hiervoor een gratis app, waar u alle tankstations voor Aardgas (CNG), LNG en Waterstof in heel Europa op kunt terugvinden. Hieronder geven we u alvast een overzicht van CNG tankstations in Europa, meer specifiek vanuit België richting het zuiden van Europa.

CNG in Luxembourg  (CNG/ Erdgas)

Al is Luxembourg één van de kleinste landen van Europa, toch is het al jaren een belangrijke doorgangsroute naar het zuiden mede omwille van zijn gunstige brandstofprijzen. Aardgas tanken kan men momenteel in Luxembourg op 6 locaties, allemaal geconcentreerd in en rond de hoofdstad Luxembourg City.

CNG in Frankrijk (GNC)

De overzichtskaart van Europa gaf het ergens al aan: Frankrijk is één van de landen in Europa met nog een redelijk beperkte landelijke dekking op vlak van CNG tankstations. Aardgas tanken in Frankrijk kan men momenteel op een 50-tal locaties. De ligging ervan kan u zien op onderstaande kaart. Gelukkig komen er ook in Frankrijk meer en meer initiatieven om de steeds slechter wordende luchtkwaliteit tegen te gaan. Een serieuze uitbreiding van het aantal CNG tankstations staat dan ook gepland in 2017: tegen eind dit jaar zouden reeds 125 CNG tankstations in Frankrijk operationeel moeten zijn!

CNG in Spanje  (GNC)

De situatie op het Iberisch schiereiland, dus in Spanje en Portugal, is een beetje vergelijkbaar met deze in Frankrijk: de landelijke dekking op vlak van CNG is beperkt maar er komen in snel tempo nieuwe CNG tanklocaties bij.

Op onderstaande kaart ziet u de situering van de huidige 47 CNG tankstations in Spanje.

In Portugal zijn er momenteel slechts 7 CNG tankstations. Voor de exacte locatie ervan kunt u hier klikken.

CNG in Duitsland (CNG/ Erdgas)

Loopt uw route naar het zuiden door Duitsland, dan zit u gebeiteld op vlak van CNG. Aardgas tanken in Duitsland kan je bij wijze van spreken op elke hoek van de straat. Momenteel zijn er bijna 1.000 CNG tankstations in Duitsland, en er komen er nog regelmatig bij!

CNG in Oostenrijk  (CNG/ Erdgas)

Ook Oostenrijk kent een heel goede landelijke dekking op vlak van CNG. Er zijn momenteel 173 CNG tankstations, verspreid over het ganse land.

CNG in Zwitserland  (CNG/ Erdgas/ GNC)

Een vergelijkbare situatie vindt men terug in Zwitserland. Aardgas tanken kan men er in één van de huidige 134 CNG tankstations. Dus ook in Zwitserland zal u als CNG rijder niet lang moeten zoeken!

CNG in Italië (GNC)

Italië is de kampioen in het aantal CNG tankstations in Europa! Nog meer dan Duitsland is Italië het CNG land bij uitstek in Europa met een totaal van1046 CNG tankstations (status eind 2016). Dus waar u ook rijdt in Italië, zij het in het rijke Noorden, het armere Zuiden en zelfs op Sicilië, nergens zal u lang moeten zoeken om aardgas te tanken in Italië.

cNG tankstations op weg naar de zon – conclusie

Samengevat kunnen we stellen dat CNG rijders op weg naar de zon weinig problemen zullen ondervinden om een CNG tankstation te vinden. Enkel in Frankrijk, Spanje en Portugal zal aardgas tanken momenteel misschien wat meer ingepland moeten worden gezien de geringere landelijke dekking, maar in de overige landen richting het zuiden van Europa heeft u met een CNG wagen mogelijkheden in overvloed om brandstof te tanken.

Wenst u meer inlichtingen hierover, aarzel dan niet om contact op te nemen met PitPoint via mail of via telefoonnummer 015/79 67 35. We helpen u met plezier verder!