Gouden medaille voor Emma Plasschaert op WK Zeilen

10-08-2018

Emma Plasschaert behaalt gouden medaille op WK zeilen

Wat een prestatie! Op de Wereldkampioenschappen Zeilen te Aarhus, Denemarken, heeft topzeilster Emma Plasschaert zich vandaag tot wereldkampioene gekroond in de Laser Radial klasse.

Nadat ze eerder dit jaar al de gouden medaille behaalde op de World Cup zeilen te Marseille, treedt Emma met deze nieuwe overwinning heel snel uit de schaduw van haar illustere voorgangster Evi Van Acker.

Bekroning van een topweek

Het zat eraan te komen, maar tijdens een wedstrijd topzeilen kan veel gebeuren… Na haar sterke prestaties tijdens de voorbije dagen vertrok Emma vandaag met de wetenschap dat een top-5 positie haar een gouden medaille garandeerde. Ze deed wat nodig was! Met een 5de plaats vandaag stelde ze haar eerste wereldtitel veilig!

Ze haalde het goud voor de Nederlandse Marit Bouwmeester, meervoudig wereld- en olympisch kampioene, en de Deense Anne-Marie Rindom die tevreden moest zijn met het brons.

“Ik heb alles gegeven en ben superblij”, reageerde Plasschaert. “Het is fantastisch, mijn eerste grote overwinning. Ik heb dit jaar hard gewerkt om constant te zijn en dat lijkt met meerdere podiumplaatsen zijn vruchten af te werpen. De omstandigheden waren met veel wind moeilijk, het enige waar ik aan dacht was finishen en mijn plaats veiligstellen.”

Door deze overwinning heeft Emma Plasschaert ook reeds haar ticket beet voor de Spelen in Tokio in 2020!

Pitpoint steunt de Vlaamse topzeilers

PitPoint is trots om een steentje bij te dragen aan dit ongelofelijk succes. Proficiat Emma! We blijven jou en de andere topzeilers binnen de zeilfederatie ondersteunen op weg naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Voor meer nieuws over onze topzeilers, stay tuned!

Picture © Sailing Energy/World Sailing