Ingebruikname IVAGO-CNG-tankstation in Gent

6-10-2017
Feestelijke ingebruikname van het IVAGO-CNG-tankstation in Gent

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, is vrijdag 6 oktober aanwezig op de feestelijke ingebruikname van het IVAGO-CNG-tankstation in Gent.

Het bedrijf PitPoint realiseerde de voor België grootste installatie in zijn soort op de site van de afvalenergiecentrale IVAGO. Bart Tommelein zal er, samen met Tine Heyse, voorzitter van de raad van bestuur van IVAGO en schepen in Gent, de eerste voertuigen voltanken met deze meest duurzame fossiele brandstof.

IVAGO VERGOENT WAGENPARK

IVAGO maakte eerder dit jaar al zijn plannen bekend voor de vergroening van zijn wagenpark. Daarbij koos het voor voertuigen die gebruik maken van CNG (Compressed Natural Gas) als brandstof. Zo helpt IVAGO Gent mee aan schone lucht.

Deze overstap naar CNG gebeurt stapsgewijs. Gestart in 2016, zullen in 2021 in totaal 106 voertuigen, waarvan 55 vrachtwagens, op CNG rijden.

De ingebruikname vandaag van het IVAGO-CNG-tankstation te Gent zorgt ervoor dat al deze voertuigen niet langer buitenshuis moeten gaan tanken, wat ondermeer een grote tijdsbesparing betekent.

PITPOINT VOOR BEDRIJVEN

PitPoint maakt schoner vervoer mogelijk door schone brandstoffen te produceren én ze zo voordelig mogelijk aan te bieden. Voor particulieren én bedrijven.

Als bedrijf kunt u rekenen op de deskundige diensten van PitPoint Pro. Deze omvatten professioneel projectmanagement en het ontwerp, bouw en onderhoud van infrastructuur voor tankstations voor schone brandstoffen. Zowel voor CNG als LNG.

PitPoint maakt sinds dit jaar deel uit van de Total Group. Door deze overname kan PitPoint haar plannen voor beschikbaar en betaalbaar schoonvervoer nog sneller verwezenlijken.

VRAGEN HIEROMTRENT?

Contacteer PitPoint op 015/79 67 35 of mail ons op info@pitpoint.be. We helpen u graag verder.