Profiteer maximaal van de Maut vrijstelling in Duitsland

Tank LNG in Venlo en profiteer maximaal van de Maut vrijstelling in Duitsland

5-12-2018

LNG– en CNG-vrachtwagens zijn per 1 januari 2019 vrijgesteld van Maut. Deze vrijstelling van de forse Duitse tolheffing geldt voor een periode van twee jaar. Afhankelijk van de gewichtsklasse kan het voordeel oplopen tot ruim 18,7 cent per kilometer.

Voor een transporteur die veel op Duitsland rijdt, kan de keuze voor LNG in die twee jaar zo’n €30.000 opleveren. PitPoint heeft een strategisch gelegen LNG-tanklocatie aan de grens in Sevenum bij Venlo (Erik de Rodeweg 3). Met de huidige generatie LNG-trucks is met één tankbeurt elk plaats in Duitsland bereikbaar. De actieradius van de nieuwe LNG-trucks is namelijk tussen de 1.000 tot 1.600 km. Hieronder ziet u een illustratie van het bereik met één keer LNG-tanken (heen en terug). Kortom, tank LNG in Venlo en profiteer maximaal van de vrijstelling van Maut in Duitsland!

De extra voordelen van LNG op een rij


Daarmee is rijden op LNG niet alleen schoner en stiller maar ook kostentechnisch steeds slimmer. Nog even de belangrijkste voordelen op een rij:

  1. Tot €30.000 besparing is in 2 jaar mogelijk door rijden met een LNG-truck in Duitsland dankzij de ruim 18,7 cent Maut-besparing per kilometer en de andere financiële voordelen die LNG biedt.
  2. Tot 30% minder gezondheidsschade door minder stikstofoxide (NOx) en fijnstof (PM10) dan diesel Euro VI-norm.
  3. Besparing van 10 tot 15% op CO2-uitstoot ten opzichte van diesel.
  4. Afhankelijk van waar uw organisatie is gevestigd, profiteert u mogelijk van aantrekkelijke aankoopsubsidies voor de aanschaf van een schonere LNG-truck.
  5. Naast Sevenum bij Venlo hebben heeft PitPoint ook andere LNG-tanklocaties in Den Hoorn/Delft, Roosendaal en Zwolle. Met deze locaties telt Nederland nu al 26 LNG-tankstations en dit aantal blijft zich uitbreiden. Daarnaast werkt PitPoint hard aan de ontwikkeling van nieuwe LNG-tanklocaties in België (Rekkem en Hognoul) en in Duitsland.
  6. Klik hier voor een overzicht van alle LNG-tanklocaties van PitPoint.

 

Wij vertellen u graag meer over de voordelen en extra (subsidie)mogelijkheden voor uw organisatie. Neem daarvoor contact met ons op: +32 15 796 735 of per e-mail info@pitpoint.be.