Netwerk van LNG-tankstations in Nederland groeit gestaag

22-01-2018

17 januari 2018 was een heuglijke dag voor LNG rijders met de opening in Nederland van 2 nieuwe LNG-tankstations. Deze nieuwe LNG-tanklocaties van PitPoint.LNG zijn gelegen bij TruckEasy tankstations van DCB Energy, en bevinden zich aan de:

  • Peuldreef 2 (2635 BX) in Den Hoorn;
  • Erik de Rodeweg 3 (5975 WD) Trade Port Noord, Greenportlane in Sevenum/Venlo.

 

De LNG-tanklocatie in Den Hoorn heeft een centrale ligging in Nederland, op slechts enkele meters van de A4, en is goed bereikbaar vanuit Delft, Den Haag en Rotterdam.

De LNG-tanklocatie in Sevenum/Venlo is tevens goed bereikbaar met directe ontsluiting aan de A67 en de A73, en is ideaal gelegen voor vrachtwagens die rijden naar achterland hubs voor havens Rotterdam en Antwerpen en naar Centraal Europa.

Beide LNG-tankstations zijn onbemand en 24/7 geopend. Alle gangbare betaalkaarten worden op deze locaties geaccepteerd.

LNG in België

Waar Nederland, met de opening van deze 2 LNG-tanklocaties, in totaal nu al 24 LNG-tankstations telt, heeft Belgïe momenteel slechts 2 LNG-tankstations, nl. in Kallo en in Veurne. Er zijn wel plannen voor bijkomende LNG-tanklocaties: zo plant de Luikse groep Uhoda een LNG-station bij Brucargo voort maart 2019.

LNG, schonere brandstof voor vrachtwagens

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, ofwel vloeibaar aardgas. LNG wordt al jaren als brandstof toegepast binnen het zwaar wegtransport en wint elk jaar aan populariteit. LNG verbrandt schoner dan diesel Euro VI-norm: 30% minder gezondheidsschade (PM10 en NOx) en 10% minder uitstoot van CO2.

OVER PITPOINT.LNG

PitPoint.LNG is een joint venture gevormd door PitPoint clean fuels en Primagaz Nederland BV. Deze joint venture richt zich volledig op de realisatie en exploitatie van LNG-infrastructuur voor vrachtwagens en schepen.

De realisatie van deze LNG-tanklocaties is onderdeel van het project LNG Motion. Medegefinancierd door de Connecting Europe Facility van de Europese Unie.

.