Medemblik Regatta: 49’ers behalen 5de plaats

2-06-2018

Van 22 tot 26 mei waren onze 49’ers actief in Nederland waar ze deelnamen aan de internationale Medemblik Regatta. Na een felle strijd in moeilijke condities legden ze beslag op een mooie 5de plaats op 45 deelnemers.

Medemblik Regatta: internationaal topzeiltreffen

De Medemblik Regatta was ondertussen aan zijn 34ste editie toe. Onze 49’ers Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers namen het gedurende 5 dagen op tegen een sterk internationaal veld.  De zeilers werden geconfronteerd met moeilijke omstandigheden, maar de zon maakte veel goed en uiteindelijk konden alle races gevaren worden.

Na 5 dagen topzeilen konden Yannick en Tom uiteindelijk beslag leggen op een mooie 5de plaats. De overwinning ging naar het Franse duo Lucas Rual en Emile Amoros.

Het podium te Medemblik:

World Cup Final Marseille

De regatta in Medemblik was een goede voorbereiding op de finale van de World Cup Sailing die volgende week doorgaat te Marseille (FRA). De goede resultaten van onze 49’ers laten alleszins het beste verhopen. Naast ons 49’ers team zullen ook onze dames uit de Laser Radial klasse, Emma Plasschaert en Maité Carlier, deelnemen aan de finale van de World Cup.

We duimen alvast voor een schitterend resultaat voor al onze zeilers en zeilsters. We houden jullie op de hoogte, dus blijf deze blog volgen!