7 nieuwe aardgastankstations

11-01-2016

PitPoint breidt zijn Belgisch netwerk in 2016 uit met zeven nieuwe aardgastankstations. Zo investeert het als Europese speler in diverse landen in de uitbouw van een netwerk van Aardgas (CNG) en LNG-stations, productie van biogas en bouw van waterstofstations. Ondertussen helpt PitPoint de bestuurder als eerste in Europa met een app om alle Europese aardgasstations te vinden. Die wordt komende week gelanceerd op het Autosalon.

Naar een sterk Belgisch aardgasnetwerk

België telt vandaag een veertigtal locaties waar bestuurders CNG (Compressed Natural Gas of aardgas) kunnen tanken. Dat aantal wil PitPoint opkrikken. Het bedrijf onderzoekt daarom verdere uitbreidingsmogelijkheden, naast zijn huidige tankstation in Rumst, zijn kantoor in Mechelen en de zeven geplande nieuwe aardgastankstations voor 2016. Zo moet België binnenkort over een performant aardgastanknetwerk beschikken.

Vlaamse regering ondersteunt rijden op aardgas

Wie op aardgas rijdt, wordt vanaf 2016 beloond door de Vlaamse regering met fiscale steun en financiële stimuli voor de aanschaf van milieuvriendelijke voertuigen. Vervuilende wagens worden afgeraden én strenger fiscaal afgestraft. En dat wordt opgemerkt. PitPoint Country Manager voor België, Geert Degroote: “In enkele jaren tijd verdubbelde het aantal inschrijvingen voor aardgaswagens in België. Binnenkort rijden er ruim tweeduizend op onze wegen. En dat cijfer loopt alleen maar op nu de regering er gunstige voorwaarden aan koppelt. Een performant aardgastanknetwerk is dus broodnodig.”

Aardgas: schoner dan benzine en diesel

Aardgas is als fossiele brandstof ecologischer dan benzine en zeker dan diesel. Zo stoot de wagen veel minder fijnstof, stikstofoxides en CO2 uit. Beter voor het milieu dus. Bovendien is aardgas zachter voor het budget van de consument dan benzine en diesel.

Nieuwe app toont geschikte tankstation

Wie schone brandstof wil tanken, vindt binnenkort vlot zijn weg naar een geschikt tankstation dankzij een nieuwe app van PitPoint. Die wordt gelanceerd op het Autosalon – dat loopt van 14 t.e.m. 24 januari 2016. De applicatie bevat alle Europese tanklocaties voor schone brandstoffen als Aardgas (CNG), LNG en Waterstof, mét de routes erheen.

Maak kennis met PitPoint op het Autosalon
– 14 t.e.m. 24 januari 2016 – op de ngva.be-stand in Paleis 6.