PitPoint opent samen met Total eerste CNG-tankstation in Kortrijk

Samen op weg naar zero emissie

11-09-2018

PitPoint België blijft de groei van het Belgische CNG-netwerk ondersteunen, met de bouw van nieuwe stations in Vlaanderen, Brussel en Wallonië en een eerste opening in Kortrijk.

Nu ook CNG tanken in Kortrijk

Vanaf vandaag kunnen onze klanten in Kortrijk CNG (aardgas voor voertuigen) tanken, bij het Total tankstation op de Brugsesteenweg 228.

Country manager Geert Degroote: “Het uitbouwen van een breed CNG-netwerk is onze allergrootste prioriteit, en met de opening van het station in Kortrijk zetten we weer een stap in die richting. Zo maken we het samen met onze partner Total nog makkelijker om op CNG over te schakelen, voor zowel privé- als professionele klanten.”

CNG (onder druk gebracht aardgas) is momenteel de goedkoopste én schoonste fossiele brandstof op de markt, en een milieuvriendelijk alternatief voor diesel, benzine of LPG. Voertuigen op CNG stoten 10% minder CO2 en 90% minder stikstofoxiden uit dan diesel, en haast geen roet en fijnstof. (Bron: CREG)

Het groeiende netwerk van tankstations, en de brede keuze aan personenwagens (van onder andere AudiVolkswagenSkodaSEAT en Ssangyong) maken groenere mobiliteit vandaag al haalbaar en betaalbaar.

Alle PitPoint CNG-stations zijn terug te vinden via pitpoint.be, onze app en via Google Maps en Apple Maps.

Legenda
Tankstation
Tankstation
Tankstation
Tankstation

Openingstijden
Beschikbaar op