Rijden op aardgas

Voor tuinbedrijf Eco-Design een perfecte aansluiting bij de waarden van hun bedrijf!

4-10-2017

Sven Peeters (36 jaar) uit Blaasveld bij Willebroek is een ondernemer in hart en nieren. In 2003 richtte hij Eco-Design op, een bedrijf dat actief is in het ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen. Ondertussen werkt hij met een team van 17 medewerkers en een jaarlijkse omzet van om en bij de 2 miljoen euro en is hij onder andere ook actief in de hotelsector. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is heel belangrijk voor Eco-Design en in dat verhaal past het rijden op aardgas perfect.

Aandacht voor het milieu staat voorop

De ‘Eco’ in eco-design staat voor ecologisch. Sven Peeters: ‘Het is onze verantwoordelijkheid om klanten in te lichten en te sturen in de richting van ecologische oplossingen zoals een inheems plantsoen, regenwaterrecuperatie, waterdoorlatende verhardingen, minder tropisch hardhout, enz…  Zelf doen we natuurlijk ook inspanningen. Als brandstof voor onze voertuigen schakelen we massaal over naar aardgas, en dit met positief effect: het rijden op aardgas zorgde voor 90% minder uitstoot en 30% minder verbruik.’

Momenteel rijdt Eco-Design met twee Opel Zafira’s en twee Opel Combo’s op CNG en een IVECO vrachtwagen van 5,5 ton op aardgas. ‘Onze ervaring met aardgas is zeer positief. Het is bedrijfszeker, proper en voordelig maar het feit dat we rijden op aardgas is ook iets wat we gebruiken in onze marketingstrategie. Onze klanten spreken er ons nagenoeg altijd over aan’, zegt Sven.

De ideale ambassadeur

Als actief lid van de Belgische Federatie van Groenvoorzieners en voorzitter van de commissie jong ondernemen is Sven uiteraard de ideale ambassadeur voor een duurzame mobiliteit. ‘Wat Eco-design betreft denk ik trouwens dat we onze laatste diesel gekocht hebben… CNG is voor ons de toekomst.