Rijden op gas steeds populairder bij bedrijven

4-11-2019

Het ecologisch bewustzijn wordt niet alleen zichtbaar groter bij particulieren, maar ook bij bedrijven. Zowel grote ondernemingen als kmo’s zien meer en meer de voordelen in van een overstap op ecologisch transport, wat stilaan z’n vruchten begint af te werpen.

Transport op CNG en LNG gebruiksvriendelijker dan ooit

De CNG- en LNG-voertuigen die vandaag op de markt beschikbaar zijn, staan een pak verder dan enkele jaren geleden. Zo zijn de nieuwe voertuigen op gas uitgerust met krachtigere en zuinigere motoren en voorzien van lichtere reservoirs. Daarnaast is het aanbod in zowel transport als personenwagens gestegen, alsook het aantal tankstations met CNG- en/of LNG-voorziening.

Zo telt België vandaag 123 CNG-stations en 12 LNG-stations. In Europa kunt u reeds tanken in maar liefst 3.700 CNG-tankstations en zijn er ondertussen 220 tankmogelijkheden voor LNG.

Meer dan 300 zware vrachtwagens op LNG

In België rijden ondertussen al meer dan 300 zware vrachtwagens op LNG. Zo schakelde chemisch transportbedrijf AFC enkele jaren geleden over van dieseltrucks naar transport op LNG.

We wilden onze ecologische voetafdruk verkleinen. In vergelijking met een gemiddelde Euro-6 dieseltruck stoot een vrachtwagen op gas gemiddeld 20 tot 25 procent minder CO2 uit, zo’n 70 procent minder stikstofoxide en 95 procent minder fijnstof. – Filip De Dijcker, managing director AFC

Deze omschakeling is niet alleen voordelig voor de samenleving en AFC zelf, maar ook voor hun klanten. Zo kijken potentiële klanten ook meer naar hun transportfirma’s wanneer ze hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

De prijsvoordelen van rijden op LNG

De laatste jaren is de prijs van diesel enorm gestegen, terwijl de prijs op gas vrijwel constant is gebleven. Vandaag is tanken op LNG zo’n 30 procent goedkoper dan diesel. Bovendien is de verbranding van gas veel properder, waardoor de motor minder snel snel slijtage vertoont.

Bij ritten vanaf 100 kilometer leveren de LNG-trucks het beste rendement. Tot voor kort had je altijd een hybride truck nodig om de benodigde paardenkracht te krijgen. Maar onze vijf LNG-trucks van de nieuwste generatie zijn nu even krachtig als een dieselvariant. – Filip De Dijcker, managing director AFC

Rijden op gas ook nuttig voor KMO’s

Ook met CNG-vervoer kunt u als bedrijf al een heel verschil maken. Zo schakelde SUMY ook over op gekoelde bestelwagens, aangedreven op CNG. SUMY levert voedingsmiddelen aan restaurants en ziekenhuizen over heel België. Gezien de kortere afstand, is CNG de ideale oplossing.

Onze CNG-voertuigen zijn stil, minder vervuilend en minder kankerverwekkend in vergelijking met bestelwagens met klassieke benzinemotoren. Sinds onze oprichting in 2013 hebben we 2 miljoen kilometer afgelegd op CNG. Daarbij leverden we meer dan 3 miljoen unieke pakketten. We verkleinden zo drastisch onze ecologische voetafdruk en die van onze klanten. Beeld je eens de milieu-impact in van een wereld waar álle bedrijven op CNG rijden. – Hinde Boulbayem, oprichtster SUMY

Bovendien tonen overheden ook meer en meer interesse in de omschakeling naar CNG. Zo besloot de stad Vilvoorde onlangs om na de aankoop van een vrachtwagen op CNG ook budget vrij te maken voor de aankoop van 4 bestelwagens op aardgas.

De toekomst van rijden op aardgas

Didier Hendrickx, pr-manager bij gas.be, schat dat tegen 2030 honderdduizenden LNG-trucks zullen rondrijden en zo’n 12 miljoen CNG-voertuigen in heel Europa.

Gelukkig is Europa niet alleen in deze omvorming van de transportmarkt. In China rijden er vandaag al 250.000 LNG-vrachtwagens rond.

In de nabije toekomst verwacht Hendrickx een stijging in de milieuvoordelen van CNG-hybride voertuigen met de combinatie van gas en elektriciteit en een stijging in de productie van bio-LNG.

Interesse in een vergroening van uw wagenpark?
Contacteer ons voor een gratis haalbaarheidsstudie.

Bron: De Tijd