De nieuwe groene schoolbus van de gemeente Beveren rijdt op aardgas

Gemeente neemt bus op CNG in dienst

12-07-2018
schoolbus op aardgas is belgische première

De gemeente Beveren kiest met de nieuwe Iveco Daily schoolbus op aardgas – een Belgische première – voor een uitbreiding van hun duurzaam wagenpark, dat nu al bestaat uit vier voertuigen. Nog voor het einde van de zomer komen daar een personenwagen en twee lichte vrachtwagens bij. Zo bevestigt de gemeente haar keuze voor een doorgedreven vergroening van hun rollend materieel.

Ze krijgen daarvoor de steun van netbeheerder Eandis, en rijden op hoogcalorisch H-gas van het tankstation van PitPoint en Esso in Beveren.

de gemeente heeft een voorbeeldfunctie

“Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie”, zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). “Rijden op aardgas heeft enkele duidelijke troeven tegenover diesel of benzine. Er is maar liefst 95% minder uitstoot van fijn stof en tot 50% minder stikstofoxiden. Ze zijn ook zuinig waardoor we 40 tot 60% besparen op de brandstofprijs.”

Deze voordelen van rijden op CNG werden recent ook bevestigd in de onafhankelijke studie van de CREG, de overheidsinstantie die de Belgische elektriciteits- en aardgasmarkt reguleert, over de rentabiliteit van aardgas als brandstof.

iveco daily levert ONGEËVENAARDE PRESTATIES

Dankzij de duurzame Natural Power-technologie levert de Iveco Daily Minibus Natural Power dezelfde prestaties en acceleratievermogen als zijn dieselequivalent. De 3,0 liter motor, met zijn 136 pk en het beste koppel van 350 Nm, kan alle opdrachten aan.

De drastische verlaging van het geluidsniveau met -4 dB (vergeleken met het dieselequivalent) maakt het een erg stil en schoon voertuig, wat grote voordelen biedt in stedelijke gebieden met lage emissiezones.

Na de Magelys ‘International Coach of the Year 2016’ won IVECO Bus vorig jaar ook de ‘International Minibus of the Year 2017‘, uitgereikt door een internationale jury van belangrijke journalisten die de voornaamste Europese tijdschriften voor wegvervoer vertegenwoordigen.

Bron: Het Laatste Nieuws – Iveco

MEER INFO?

Hebt u nog vragen over CNG, aarzel dan niet contact op te nemen met PitPoint. U kan dit doen via info@pitpoint.be of telefonisch via 015/79.67.35.