Hoog tijd om te werken aan een betere luchtkwaliteit!

17-01-2017

PitPoint streeft naar 100% schoon vervoer tegen 2030. Een ambitieuze doelstelling, ja zeker, maar vooral één die wordt ingegeven door ons streven naar schone lucht. Meer en meer is PitPoint overtuigd van het belang van een goede luchtkwaliteit voor de gezondheid van ons allemaal.

LUCHTKWALITEIT HEEFT EFFECT OP SCHOOLPRESTATIES KINDEREN

In een recente studie waar De Morgen over bericht van onder meer de Universiteit van Hasselt, werd onderzoek gedaan bij basisscholen in Zonhoven, Tienen en Hasselt. In de studie wijzen de onderzoekers op het negatieve effect van luchtvervuiling bij schoolgaande kinderen: bij meer vervuiling werd een afname in het prestatievermogen vastgesteld.

OOK VOOR OUDEREN IS SCHONE LUCHT BELANGRIJK

Deze week raakte ook bekend dat het risico op dementie groter is nabij een drukke verkeersader. Dat blijkt uit een Canadese studie die in The Lancet verscheen. Bij liefst elf procent van de patiënten die binnen 50 meter van een grote verkeersader wonen, zou dementie te wijten kunnen zijn aan luchtvervuiling of luid verkeer, aldus de studie.

Of er effectief een causaal verband is, daar is meer onderzoek voor nodig. Maar in ieder geval kunnen we wel met meer en meer zekerheid stellen dat luchtvervuiling een zware bedreiging vormt voor de gezondheid. Zo vergroot het de kans op hartziekten, beroertes, longkanker en ademhalingsziekten. Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) sterven elk jaar 3 miljoen mensen door luchtvervuiling.

KIES VOOR SCHONE LUCHT!

Deze studies wijzen nogmaals op de noodzaak om nu te handelen en snel werk te maken van een betere luchtkwaliteit! PitPoint zal zijn inspanningen hiervoor verderzetten in de komende jaren met de installatie van meer aardgastankstations (CNG en LNG), meer elektrische laadpalen en waterstoftankstations. We nodigen u uit om ons hierin te volgen en bij de aankoop van uw volgende wagen voor een schone brandstof te kiezen!

Voor alle vragen hieromtrent kunt u natuurlijk terecht bij PitPoint op het Autosalon van Brussel (14 tot 22 januari 2017), stand 3.26 in Paleis 3.