WIE CNG RIJDT KAN OOK GROENGAS TANKEN

13-02-2017

CNG (samengeperst aardgas) is de goedkoopste én schoonste fossiele brandstof die op dit moment verkrijgbaar is. Veel bekende automerken hebben modellen die af fabriek zijn uitgerust om met deze brandstof (en daarnaast ook benzine) te kunnen rijden. Het mooie is dat CNG-auto’s ook groengas (de mooie naam voor biomethaan) kunnen tanken. Zonder dat enige aanpassing noodzakelijk is!

VERSCHIL BIOGAS EN GROENGAS

Groengas is de duurzame, biologische opvolger van aardgas waarmee u nagenoeg CO2-neutraal rijdt. Groengas wordt gemaakt uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. Zo zorgen afvalstoffen voor een nieuwe energiebron die ook nog heel schoon is. Nog schoner zelfs dan CNG.

Het biogas wordt gezuiverd en gedroogd en op dezelfde kwaliteit als aardgas gebracht. Pas na deze bewerkingen mag het groengas heten en is het een duurzaam alternatief voor fossiel aardgas.

BIOGAS GROEIT

De productie van biogas zit al enkele jaren duidelijk in de lift. De Europese Commissie kwam tot de conclusie dat bioafval verwerken tot biogas de beste maatregel is om biodegradeerbaar afval om te zetten in bruikbare energie.

In België vertegenwoordigt de energieproductie via biogas ongeveer 0,6% van het aardgasverbruik. Er is echter een sterke groei en er komen steeds maar biogasinstallatie bij. Het streefdoel is om tegen 2020 te groeien tot een jaarlijks productie van 4TWh wat zou overeenstemmen met 3% van het aardgasgebruik.

Zou u met uw bedrijfsvloot graag op groengas rijden? Contacteer PitPoint op 015/79 67 35 en wij zorgen ervoor dat u schoon onderweg bent!