WK Zeilen Aarhus: het aftellen is begonnen…

27-07-2018
#Jointhecelebration
Wereldkampioenschappen Zeilen 2018 te Aarhus

Van 30 juli tot en met 12 augustus gaan te Aarhus de Wereldkampioenschappen Zeilen door. Met wedstrijden in 10 olympische zeilklasses plus het kitesurfen wordt het één van de grootste sportevenementen ooit in Denemarken.

14 dagen zeilen van topniveau

Gedurende 14 dagen zullen meer dan 1.400 zeilers uit 90 landen strijden om de medailles en kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Met allerlei randactiviteiten wordt het alleszins een groot feest voor iedereen. Zowel voor de die-hard zeilliefhebber als voor hen die nog niet zo bekend zijn met de sport.

Belgische topzeilers in actie

Aan Belgische zijde is het uitkijken naar de prestaties van Emma Plasschaert en Maité Carlier in de Laser Radial klasse. Kan Emma, na haar gouden medaille op de Wereldbeker finale te Marseille in juni, haar steile opgang naar de internationale zeiltop bevestigen? En kan jong talent Maité verder bouwen op haar uitstekende prestaties van de laatste maanden, met onder meer een 8ste plaats in de Wereldbeker wedstrijd te Hyères? We duimen alvast voor hen!

Bij de mannen kijken we in het bijzonder uit naar de zeilexploten van het zeilduo Tom Pelsmaekers en Yannick Lefèbvre in de 49’er klasse.  Zij behaalden onlangs op het Europees Kampioenschap in Gdynia (Polen) een verdienstelijke 20ste plaats.

We wensen onze Vlaamse topzeilers in elk geval veel succes.

Wilt u de resultaten van onze Vlaamse zeilers in de opbouw naar de Olympische Spelen te Tokio blijven volgen? Check dan regelmatig deze blog. We blijven jullie op de hoogte houden!