Over PitPoint

Pitpoint maakt schone brandstoffen beschikbaar én betaalbaar

PitPoint is een internationale leverancier van schone brandstoffen met als doel schadelijke emissies te voorkomen. PitPoint ontwerpt, bouwt, financiert, exploiteert en onderhoudt openbare en privé tankstations voor CNG, biomethaan, LNGwaterstof, en elektrische laadpunten, voor bedrijven en overheden. Met meer dan tien jaar ervaring als systems integrator beschikt PitPoint over de data, kennis en middelen om schone brandstoffen beschikbaar en betaalbaar te maken.

Wij streven ernaar onze visie van 100% schoon vervoer in 2030 mogelijk te maken door innovatie en samenwerking met onze partners. Samen zorgen wij ervoor dat uw transitie naar zero emissie vandaag kan beginnen.

Onze geschiedenis

In augustus 2007 werd CNG Net opgericht. Deze dochteronderneming van Ballast Nedam startte met het beschikbaar maken van CNG/Groengas als voertuigbrandstof door op zoveel mogelijk plaatsen tankstations voor deze schone brandstof te realiseren. In maart 2011 startte Ballast Nedam met dochteronderneming LNG24, die zich ging richten op het beschikbaar maken van LNG voor vrachtauto’s en schepen.

In juni 2014 werden de activiteiten van CNGNet en LNG24 – het ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en onderhouden van tankstations voor CNG/Groengas en LNG – samengevoegd. In september 2014 werd de organisatie gekocht door Bencis Capital Partners en werd de European Clean Fuel Company opgericht.

Op 1 januari 2016 lanceerde de European Clean Fuel Company zichzelf onder de nieuwe naam PitPoint clean fuels, met als doel het beschikbaar en betaalbaar maken van CNG, groengas, LNG, waterstof en elektriciteit als brandstof.

In mei 2017 werd PitPoint overgenomen door Total Group. Met deze overname maakt PitPoint zijn internationale ambitie als belangrijke speler in de internationale clean fuels market verder waar, met afdelingen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.