Over PitPoint

Schone brandstoffen beschikbaar én betaalbaar maken

PitPoint is een internationale leverancier van schone brandstoffen met als doel schadelijke emissies te voorkomen, en dochteronderneming van Total.
Wij ontwerpen, financieren, exploiteren en onderhouden openbare en privé tankstations voor LNG, CNG, biomethaan (bioCNG), waterstof (H2), en elektrische laadpunten, voor bedrijven en overheden. Met meer dan tien jaar ervaring als systems integrator beschikken wij over de data, kennis en middelen om schone brandstoffen beschikbaar en betaalbaar te maken. Samen zorgen wij ervoor dat uw transitie naar zero emissie vandaag kan beginnen.

Onze geschiedenis

In augustus 2007 werd CNG Net opgericht. Deze dochteronderneming van Ballast Nedam startte met het beschikbaar maken van CNG/Groengas als voertuigbrandstof door op zoveel mogelijk plaatsen tankstations voor deze schone brandstof te realiseren. In maart 2011 startte Ballast Nedam met dochteronderneming LNG24, die zich ging richten op het beschikbaar maken van LNG voor vrachtauto’s en schepen.

In juni 2014 werden de activiteiten van CNGNet en LNG24 – het ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en onderhouden van tankstations voor CNG/Groengas en LNG – samengevoegd. In september 2014 werd de organisatie gekocht door Bencis Capital Partners en werd de European Clean Fuel Company opgericht.

Op 1 januari 2016 lanceerde de European Clean Fuel Company zichzelf onder de nieuwe naam PitPoint clean fuels, met als doel het beschikbaar en betaalbaar maken van CNG, groengas, LNG, waterstof en elektriciteit als brandstof.

In mei 2017 werd PitPoint overgenomen door Total Group. Met deze overname maakt PitPoint zijn internationale ambitie als belangrijke speler in de internationale clean fuels market verder waar, met afdelingen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Op 1 januari 2020 is de PitPoint organisatie volledig geintegreerd in de Total group, om hiermee nog beter in de veranderende energiemix-behoefte van onze klanten te kunnen voorzien. Hiermee wordt optimaal gebruik gemaakt van PitPoint’s kennis van schone brandstoffen en Total’s wereldewijde aanwezigheid binnen de markt.