Succesverhalen PitPoint

Tankstation voor 85 bussen

PitPoint ontwierp en bouwde in het Nederlandse Nijmegen een van de grootste CNG- en groengas-tankstations in Europa. Dagelijks tanken hier 85 stadsbussen – goed voor 3,5 miljoen kg brandstof per jaar!

Het effect was meteen merkbaar: de volumes stikstofdioxide en fijnstof in de lucht daalden aanzienlijk. In de drukste straten van het centrum stootte al het verkeer samen zelfs 20% minder uit.

Tankinstallatie op maat voor taxibedrijf BIOS

Het project dat PitPoint voor BIOS Personenvervoer in het Nederlandse Haarlem uitvoerde, bewijst dat de overstap van diesel naar duurzaam snel kan gaan. In drie maanden tijd plantten we er een tankinstallatie neer waarmee veertig voertuigen tezelfdertijd kunnen worden gevuld. Het voltanken gebeurt ’s nachts: ’s morgens zijn alle wagens vertrekkensklaar. PitPoint monitort bovendien de klok rond de installatie en het tankproces. Bij een eventuele storing grijpen wij meteen in.

Varen naar Texel en terug op groengas

De eerste veerboot in Europa die op CNG vaart, vindt u op Texel in Nederland. Het schip is in handen van TESO, dat op PitPoint rekende voor het volledige design, de bouw en de uitbating van het CNG-bunkerstation op het Waddeneiland.

Een geschikte plek vinden voor het station was cruciaal. Voor de inplanting in het landschap moesten we ook rekening houden met de esthetische kant. Daarom werkten we in de vergunnings- en realisatiefase nauw samen met de lokale en nationale overheden en Liander – het bedrijf dat voor de aanleg van de gasleiding zorgde. Doordat de gasleiding 7 kilometer lang is, zijn er geen tankwagens nodig om het eiland van brandstof te voorzien – wél noodzakelijk bij LNG. Bovendien heeft Texel de optie om op termijn over te schakelen op 100% groengas.